28 stycznia 2022
Zupa czosnkowo-cebulowa zapewni nam nie tylko pyszny smak, ale i doda zdrowia. Jej właściwości wpłyną na odporność i doskonale rozgrzeją w chłodne dni.
Pyszna i zdrowa
Zupa czosnkowo-cebulowa zawiera dużo witaminy C. Działa też antybakteryjnie i przeciwwirusowo. Warto ją wypróbować, bo jest łatwa do przygotowania.
Składniki:
-3 cebule
-2 ząbki czosnku
-100 ml śmietanki do zup
-opakowanie serka topionego o smaku śmietankowym
-2 szklanki bulionu warzywnego
-oliwa z oliwek
-sól
-pieprz ziołowy
-tymianek
Sposób przygotowania:
Obierz cebulę i pokrój na małe kawałki, następnie obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę. Wlej na patelnię trochę oliwy i podsmaż na niej warzywa. Zalej je gorącym bulionem. Następnie dodaj śmietankę i serek topiony. Wszystko zblenduj i dopraw. Smacznego!
Źródło: Papilot
Zdjęcie: Pexels