19 maja 2021
Sałatka Cezar jest wyśmienitym pomysłem na szybką przekąskę. Zaspokoi głód i dostarczy nam wyjątkowych wrażeń smakowych. Przyrządź ją i ciesz się smakiem parmezanu, sałaty i czosnku.
Składniki:
- 1/2 główki sałaty rzymskiej
- 8 łyżek tartego parmezanu
- pół bagietki
- 200 g pieczonego kurczaka
- łyżka masła, ząbek czosnku
Sos Cezar:
- 4 łyżki majonezu
- ząbek czosnku
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania sosu Cezar. Posiekaj czosnek, dodaj majonez, musztardę, sok z cytryny, sól, pieprz.
Sałatę opłucz, osusz i porwij na kawałki. Włóż do salaterki i wymieszaj z połową przygotowanego sera. Pieczywo pokrój w kosteczkę, zarumień na patelni. Wrzuć do salaterki, dodaj kurczaka, resztę tartego sera, dopraw sosem i dokładnie wszystko wymieszaj. Możesz podawać sałatkę z jajkiem lub z boczkiem.
Smacznego!
Źródło: Kwestia Smaku
Zdjęcia: Pixabay