29 września 2021

Przepis Magdy Gessler na krem z dyni! Jest PYSZNY i PROSTY!

Początek jesieni to znakomity moment, żeby przyrządzić krem z dyni. Magda Gessler zna super przepis na to pyszne i zdrowe danie. Wypróbuj go koniecznie i ciesz się wyśmienitym smakiem.

Sekret restauratorki

Żeby zrobić ten krem z dyni, który poleca Magda Gessler należy zaopatrzyć się w następujące składniki:

  • 1,5 kg dyni
  • 200 ml mleka
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietanki 30 procentowej
  • 4 ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól morska i biały pieprz do smaku
  • natka pietruszki i pestki dyni do dekoracji
Pexels

Jak zrobić krem?

Według przepisu od Magdy Gessler należy najpierw ugotować dynie. Musimy obrać dynię, pokroić w kosteczkę i włożyć ją do garnka. Zalewamy ją bulionem warzywnym i doprawiamy solą. Gotujemy do czasu aż zmięknie. Potrwa to 15 minut od zagotowania wywaru. Dodajemy obrany czosnek i gotujemy jeszcze 5 minut. Następnie wszystko blendujemy na gładką masę. Teraz dodajemy śmietankę i raz jeszcze wszystko gotujemy. Na koniec doprawiamy pieprzem i dekorujemy. Można korzystać z różnych gatunków dyń. Każde warzywo jest pyszne i nieco inne w smaku. Smacznego!

Źródło: Gazeta.pl

Zdjęcie: Facebook/Magda Gessler

Pexels

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.