9 maja 2021
Nadeszła wiosna, więc mamy ochotę zjeść coś pysznego, świeżego, ale i zdrowego. Przepis na lekką sałatkę od Anny Lewandowskiej, zachwyci nie tylko amatorów zdrowego stylu życia. Ten smak cię uwiedzie!
Składniki:
– 2 awokado
– 2 pomarańcze
– 100 g. fasolki szparagowej podgotowanej al dente
– liście szpinaku, sałaty
– sok z cytryny
– orzechy
Dressing
Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy cytryną. Wszystko przekładamy do miski. Dodajemy fasole i szpinak. Polewamy oliwą z przyprawami. Na wierzch wrzucamy ulubione orzechy.
Sałatkę możemy zjeść na śniadanie lub jako zdrową przekąskę. Będzie smakować tez jako dodatek do innych dań lub do mięsa.
Smacznego!
Źródło: Foods by Ann
Zdjęcie: Foods by Ann