26 kwietnia 2021

Mus z awokado z karobem. Lara Gessler poleca na śniadanie!

Jak pisze Lara Gessler „Polecam na śniadanie. Jadłam ponad miesiąc codziennie i właśnie wrócił do łask”.

Mus według przepisu Lary Gessler to ciekawa kompozycja składników. Awokado zawiera zdrowe tłuszcze nienasycone a także kwas omega 3 i omega 6. Drugi składni to karob. Jest to mączka chleba świętojańskiego, uznawany za zamiennik kakao. Warto jednak wiedzieć, że karob ma wyjątkowe właściwości, między innymi antyoksydacyjne czyli odmładzające. Ponadto pozytywnie wpływa na układ trawienny.

 

A jak przygotować mus z awokado z karobem?

 

Czego potrzebujesz?
1 dojrzałe awokado
1 łyżka karobu
1 łyżka syropu z agawy (opcjonalne)
100 ml napoju ryżowego

Co dalej?
Wszystko do blandera na 30s. Przelać do miseczki i gotowe??‍♀️”

– pisze Lara.

 

Napój ryżowy można zastąpić innym roślinnym. Jeśli nie macie w domu lub nie lubicie karobu – dodajcie kakao.

 

Zobacz też: Edyta Pazura słucha TEGO podczas gotowania. Lepsze niż radio!

 

https://www.instagram.com/lara_gessler/

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.