W ostatnich latach grillowanie stało się w Polsce bardzo popularne. Dodatkowo pandemia i ograniczona ilość rozrywek sprawiła, że ta forma spędzania czasu ze znajomymi zyskała na popularności.
Majowy weekend jest nieformalnym początkiem sezonu na grilla i w tym czasie wiele osób będzie przyrządzać mięso, kiełbaski czy warzywa na grillu. Jeśli i Wy należycie do fanów grillowania, wypróbujcie nietypowy sposób na przyrządzanie mięsa.
Zarówno mięso, jak i warzywa dobrze jest wcześniej zamarynować lub natrzeć przyprawami i zostawić na kilka godzin, by dany produkt wchłonął wszystkie aromaty.
A co jeszcze możemy zrobić by mięso z grilla było lepsze? Wykorzystać możemy sok z naszych rodzimych owoców, czyli jabłek. Sok jabłkowy bardzo często wykorzystywany jest do przygotowania marynat do mięs. W podobny sposób zadziała podczas grillowania. Jak go stosować?
Sok trzeba przelać do butelki z rozpryskiwaczem. W czasie grillowania kilka razy możemy spryskiwać opiekane mięso. Dzięki takiemu dodatkowi będzie bardziej delikatne i aromatyczne.
Zobacz też: MUSHPASTA. Wypróbuj oryginalny przepis od Jagny Niedzielskiej!