21 maja 2021
Kiwi jest bogate w witaminę C, w kwas foliowy i zawiera sporo magnezu. Szybko przygotujesz pyszny koktajl. Orzeźwienie i witaminy idą tu ze sobą w parze.
Składniki:
- 4 kiwi
- jogurt naturalny
- łyżka miodu
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Wybierz jak najbardziej dojrzałe owoce kiwi. Owoce powinny być miękkie. Jogurt naturalny powinien być gładki, nie kwaśny i kremowy. Wybierz miód jasny, czyli wielokwiatowy, albo lipowy. Dodaj odrobinę soku z cytryny. Obierz kiwi ze skórki, możesz owoce wcześniej zalać gorącą wodą. To pomoże zdjąć skórkę. Owoce umieść w blenderze, dodaj jogurt naturalny, miód i sok z cytryny. Wszystko zblenduj na gładką masę. Możesz dodać trochę wody, żeby koktajl był rzadszy. Przelej do szklanek i od razu podawaj. Jest to doskonała propozycja na śniadanie lub popołudniową przekąskę.
Smacznego!
Źródło: Ania Gotuje
Zdjęcia: Pexels