4 maja 2021

Jakie jest ulubione danie Magdy Gessler? Restauratorka wprost się tym zajada!

Magda Gessler dla wielu osób jest wyrocznią smaku i kulinarnej wiedzy. Znana z blond loków i pełniejszej sylwetki, ma danie, którym zajadała się, gdy gubiła zbędne kilogramy. Straciła wtedy 17 kg. Co lubi jeść celebrytka?

Ryby

Surowe ryby są dla Magdy Gessler sposobem na zdrowie i dobrą formę. Dzięki jedzeniu ryb, Gessler zrzuciła nadwagę. W rybach rozsmakowała się, gdy przebywała w Meksyku. Tam odkryła ceviche. To potrawa, która bazuje na surowych rybach.

Ceviche

– 50 dag. Filetu z halibuta

– 5 lub 6 limonek

– szklanka pokrojonego miąższu z pomidorów

– zielona oczyszczona papryka

– 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki

– pół łyżeczki oregano, soli, pieprzu

– 2 papryczki jalapeno

– łyżka białego octu winnego

– posiekana cebula

– tabasco

Przygotowanie ceviche:

Ryby kroimy w drobną kostkę, krewetki rozmrażamy, oczyszczamy i myjemy. Zalewamy ryby sokiem z limonek. Wstawiamy na 12 godzin do lodówki. Mieszamy składniki co kilka godzin. Potrawę serwujemy z czarnymi oliwkami i plasterkami awokado.

źródło: epraktyk.pl

zdjęcie: pexels.com

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.