Magda Gessler dla wielu osób jest wyrocznią smaku i kulinarnej wiedzy. Znana z blond loków i pełniejszej sylwetki, ma danie, którym zajadała się, gdy gubiła zbędne kilogramy. Straciła wtedy 17 kg. Co lubi jeść celebrytka?
Ryby
Surowe ryby są dla Magdy Gessler sposobem na zdrowie i dobrą formę. Dzięki jedzeniu ryb, Gessler zrzuciła nadwagę. W rybach rozsmakowała się, gdy przebywała w Meksyku. Tam odkryła ceviche. To potrawa, która bazuje na surowych rybach.
Ceviche
– 50 dag. Filetu z halibuta
– 5 lub 6 limonek
– szklanka pokrojonego miąższu z pomidorów
– zielona oczyszczona papryka
– 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki
– pół łyżeczki oregano, soli, pieprzu
– 2 papryczki jalapeno
– łyżka białego octu winnego
– posiekana cebula
– tabasco
Przygotowanie ceviche:
Ryby kroimy w drobną kostkę, krewetki rozmrażamy, oczyszczamy i myjemy. Zalewamy ryby sokiem z limonek. Wstawiamy na 12 godzin do lodówki. Mieszamy składniki co kilka godzin. Potrawę serwujemy z czarnymi oliwkami i plasterkami awokado.
źródło: epraktyk.pl
zdjęcie: pexels.com