20 maja 2021
Smak czekolady zniewala i dostarcza pysznych przeżyć. Brownie jest proste w przygotowaniu i przypadnie do gustu miłośnikom czekolady. Oto porosty przepis na wyśmienity deser.
Składniki:
- 1/2 szklanki oleju kokosowego lub masła
- szklanka cukru
- 3 jajka
- szklanka mąki migdałowej
- 1/2 szklanki kakao naturalnego
- szczypta soli
- 50 g ciemnej czekolady
- orzechy pekan lub inne
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do 170 stopni Celsjusza. Przygotuj prostokątną formę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Roztop olej kokosowy lub masło, dodaj do niego cukier, odstaw z ognia i wymieszaj. Przełóż do miski.
Dodaj jajka i wszystko razem zmiksuj. Wsyp mąkę migdałową, kakao i sól. Na końcu dodaj czekoladę. Jeszcze raz wymieszaj.
Wlej masę do formy, dodaj orzechy i wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
Smacznego!
Źródło: Kwestia Smaku
Zdjęcia: Pexels