Brownie migdałowe bez zwykłej mąki! Prosty przepis dla łasuchów!

Smak czekolady zniewala i dostarcza pysznych przeżyć. Brownie jest proste w przygotowaniu i przypadnie do gustu miłośnikom czekolady. Oto porosty przepis na wyśmienity deser.

Składniki:

  • 1/2 szklanki oleju kokosowego lub masła
  • szklanka cukru
  • 3 jajka
  • szklanka mąki migdałowej
  • 1/2 szklanki kakao naturalnego
  • szczypta soli
  • 50 g ciemnej czekolady
  • orzechy pekan lub inne

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzej do 170 stopni Celsjusza. Przygotuj prostokątną formę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Roztop olej kokosowy lub masło, dodaj do niego cukier, odstaw z ognia i wymieszaj. Przełóż do miski.

Dodaj jajka i wszystko razem zmiksuj. Wsyp mąkę migdałową, kakao i sól. Na końcu dodaj czekoladę. Jeszcze raz wymieszaj.

Wlej masę do formy, dodaj orzechy i wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Pozostaw do ostygnięcia.

Smacznego!

Pexels

Źródło: Kwestia Smaku

Zdjęcia: Pexels

KRP

Poprzedni artykuł

111-latek znalazł SPOSÓB na długowieczność! Je głównie TEN jeden produkt! Spróbujesz?

Następny artykuł

Jak pić więcej wody? Polecamy skuteczne triki!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *