20 maja 2021

Brownie migdałowe bez zwykłej mąki! Prosty przepis dla łasuchów!

Smak czekolady zniewala i dostarcza pysznych przeżyć. Brownie jest proste w przygotowaniu i przypadnie do gustu miłośnikom czekolady. Oto porosty przepis na wyśmienity deser.

Składniki:

  • 1/2 szklanki oleju kokosowego lub masła
  • szklanka cukru
  • 3 jajka
  • szklanka mąki migdałowej
  • 1/2 szklanki kakao naturalnego
  • szczypta soli
  • 50 g ciemnej czekolady
  • orzechy pekan lub inne

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzej do 170 stopni Celsjusza. Przygotuj prostokątną formę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Roztop olej kokosowy lub masło, dodaj do niego cukier, odstaw z ognia i wymieszaj. Przełóż do miski.

Dodaj jajka i wszystko razem zmiksuj. Wsyp mąkę migdałową, kakao i sól. Na końcu dodaj czekoladę. Jeszcze raz wymieszaj.

Wlej masę do formy, dodaj orzechy i wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Pozostaw do ostygnięcia.

Smacznego!

Pexels

Źródło: Kwestia Smaku

Zdjęcia: Pexels

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.